Bree Sant: Ruim, sfeervol, klassiek

Zeilen op
de Bree Sant!

vaargebied

vaargebied

 Met de Bree Sant varen we op het IJsselmeer, de Waddenzee, de Friese en overige binnenwateren.

IJsselmeer

De Breesant voelt zich thuis op het IJsselmeer en de Waddenzee.

Enkhuizen is de vertrekhaven van de Bree Sant en ligt aan het IJsselmeer en Markermeer. Voor 1930 heette dit gebied de Zuiderzee en was het een lagune met eb en vloed en zout water. Je vindt er oude Hanzesteden zoals Stavoren en Kampen , belangrijke handelssteden in de Middeleeuwen, voormalige VOC-steden zoals Edam, Hoorn en Enkhuizen ,van waaruit de vaart op de kolonieën plaats vond, maar ook vissersdorpen zoals Volendam , Marken en Urk.

Vanaf 2025 zal de Breesant Harlingen als thuishaven hebben. 

De Breesant is een zeer fotogeniek schip.

Waddenzee

De Waddenzee behoort tot het Unesco werelderfgoed en staat op dezelfde lijst als het Great Barrier Reef en het Yellowstone Nationaal Park. Een getijde gebied met dagelijks twee keer per dag eb en vloed, prachtige stranden en duinen, droogvallende zandbanken , miljoenen vogels, zeehonden en bruinvissen. We varen naar de mooie eilanden en hebben de mogelijkheid om het schip op een zandplaat droog te zetten en over de zeebodem te wandelen en te ontdekken wat daar allemaal leeft.

Binnenwater

De Friese meren zijn ook mooie vaargebieden waar de meesten ooit zijn begonnen het zeilen onder de knie te krijgen. Je zeilt daar door de weilanden met nieuwsgierige koeien en in de zomermaanden is het daar een geweldige drukte met kleine motor- en zeilbootjes. Door de kanaaltjes kom je in de verschillende stadjes en dorpen, zola Heeg, Woudsend, Sneek en Lemmer, Leeuwarden etc . In Noord-Holland is er de mogelijkheid om de Zaanse Schans en Alkmaar te bezoeken door het Noordhollands Kanaal. Kampen ligt de andere kant op. Het ligt aan de IJssel , de rivier die het IJsselmeer met zoet water vult. Hier liggen ook stadjes als Vollenhove, Zwartsluis en Blokzijl.